Jump to content

Welcome to Rune Tips, the first ever RuneScape help site. We aim to offer skill guides, quest guides, maps, calculators, informative databases, tips, and much more to help you get the most from the Massive Online Adventure Game, RuneScape, by Jagex Ltd © 2009.

Report Ad

Welcome to Forum.Tip.It
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Having a few problems with SwiftKit


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
Yessir
[ Display Name History ]

Yessir

    Chicken Feather

  • Members
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Joined:16 May 2016

Hi Guys,

 

I recently downloaded Swiftkit as i remember it being a good peice of software. Anyway am running into a few errors and i can't seem to play either Runescape 3 or 2007 within Swiftkit.

 

When i try to press the "Play Rs" button with the use "Rs Client" ticked it shows the error

 

"Unable to load parameter file. Please reinstall the program" & Shortly after it shows "Unable to grab hold of RSclient... try reinstalling the latest version of the official RS client"

 

I have java updated to the newest version and i also have both the old school client and the runescape 3 client installed to its latest versions , i can't seem to get round it as i want to use this awesome peice of software once again!

 

If anyone could help i'd very much appreciate it

 

Thanks in advance

 

 

 

 


vrown.png


#2
Marius
[ Display Name History ]

Marius

    Bear Fur

  • SwiftKit Staff
  • 274 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway
  • Joined:24 August 2004
  • RuneScape Status:P2P
  • RSN:Strifariz

Hiya,

 

Are you using the NXT client for RuneScape perhaps, as it is not currently supported (we're working on it, but no promises on a timeline for when or if that will be ready).

 

The client SwiftKit expects is the (now) Legacy Client ( For Windows or Mac ), after you've installed it you may be required to restart the SwiftKit client for it to detect the newly appointed settings installing the clients provide that we need to detect.



#3
Yessir
[ Display Name History ]

Yessir

    Chicken Feather

  • Members
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Joined:16 May 2016

Thanks for the reply

 

Yeah i was actually using the NXT client. I didn't realise until now that there are two different RS3 Clients, Thanks for that!

 

Just one more question, it did work but it came up in a separate window, is it not meant to appear in the SwiftKit Client?


vrown.png


#4
Ile
[ Display Name History ]

Ile

    Goblin Armour

  • SwiftKit Staff
  • 138 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Joined:16 March 2005
  • RuneScape Status:P2P
  • RSN:Noetavaeno

It is meant to appear in the same window. You could try going to play rs dropdown menu and selecting the RS Client option.

 

jxWLhy6.png


o8oLk3B.png





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users