Jump to content

Welcome to Rune Tips, the first ever RuneScape help site. We aim to offer skill guides, quest guides, maps, calculators, informative databases, tips, and much more to help you get the most from the Massive Online Adventure Game, RuneScape, by Jagex Ltd © 2009.

Report Ad

Welcome to Forum.Tip.It
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

RS not working on my Mac


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
Low Levelled
[ Display Name History ]

Low Levelled

    Hobgoblin Killer

  • Members
  • 1,559 posts
  • Gender:Male
  • Location:United States
  • Joined:15 October 2011
  • RuneScape Status:Retired
I got a Macbook Pro as a gift, and it won't play runescape. I've tried safari and chrome, as well as the client. On the browsers, it tries to auto setup and just crashes. I have tried to get to safe mode, but that hasn't worked. On the client, it just freezes instantly and won't allow me to click anything. I have tried to troubleshoot, but I may have missed something. Thanks.

#2
BloodAngel
[ Display Name History ]

BloodAngel

    Retired Website Crew

  • Website Crew
  • 3,645 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:England, UK
  • Joined:21 May 2005
  • RuneScape Status:P2P
  • RSN:Severa
The problem is that Mountain Lion and software mode do not like each other very much, it causes the game to lock up in the client and you can't even log in to change it. Similarly none of the browsers on Mac can play RS in software mode so they force you to auto-set up which causes them to crash.

Basically the only way to fix this is to get the client to load the game in safe mode, however the client for Mac is temperamental and doesn't go into safe mode very easily (took me half an hour of trying last time). That should, in theory, fix it as once the game loads in safe mode you're able to log in and you can sort your graphics settings out (just don't put it back in software mode, use OpenGL :P)

Good luck!

SLwQsg1.png

"Unfortunately, the real world isn't the same as a fairy tale."


#3
Sy_Accursed
[ Display Name History ]

Sy_Accursed

    Post Junkie

  • Members
  • 16,851 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norfolk, UK
  • Joined:22 December 2004
  • RuneScape Status:P2P
  • RSN:Sy Accursed
BloodAngel pretty much covered it

Another trick, if you truly cannot get it to go into safe mode is to load the client up on a windows system and set the graphics on opengl with minimum settings then copy the 'jagexappletviewer.preferences' file from your user folder and copy it into the user folder of your mac. This should cause your mac to read the settings opposed to trying to do a first load auto-setup from software mode.

Plv6Dz6.jpg

Operation Gold Sparkles :: Chompy Kills ::  Full Profound :: Champions :: Barbarian Notes :: Champions Tackle Box :: MA Rewards

Dragonkin Journals :: Ports Stories :: Elder Chronicles :: Boss Slayer :: Penance King :: Kal'gerion Titles :: Gold Statue


#4
xByrdman
[ Display Name History ]

xByrdman

    Rat Meat

  • Members
  • 44 posts
  • Gender:Male
  • Joined:8 March 2012
  • RuneScape Status:P2P
  • RSN:xByrdman
I had the same problem yesterday when I messed with some settings on my Macbook Pro and I'm still not sure how i managed to get it into safe mode. Probably took me 20 tries

#5
Low Levelled
[ Display Name History ]

Low Levelled

    Hobgoblin Killer

  • Members
  • 1,559 posts
  • Gender:Male
  • Location:United States
  • Joined:15 October 2011
  • RuneScape Status:Retired
I got it to work, thanks for the help




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users